Csoda Raffaello golyók

Ezt a receptet már nagyon sokan elkérték tőlem, annyira finom és szinte hihetetlen, hogy sem cukrot, sem tejterméket nem tartalmaz. Szerintem legalább annyira addiktív mint a hagyományos Raffaello, ráadásként pedig rendkívül gyorsan elkészíthető. 

Hozzávalók: 

120 g kókuszreszelék
80 g kókusztejpor
2 ek. eritrit (vagy ízlés szerint más cukorhelyettesítő)
1 mk. rumaroma
80 ml víz
20 g kókuszzsír
kb. 15 db blansírozott mandula
+ kókuszreszelék a külsejére

Elkészítés: 

Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket és a kókusztejport. A vizet felforraljuk az eritrittel, majd hozzáadjuk a rumaromát. A cukorszirupot a kókuszos keverékre öntjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt és összedolgozzuk. 5 percre fagyasztóba tesszük, hogy kihűljön. A masszából golyókat formázunk, a közepébe 1 mandulát teszünk. Végül kókuszreszelékben forgatjuk meg a Raffaello golyókat. Hűtőben tároljuk, de fogyasztás előtt kb. 20 perccel érdemes kivenni, hogy egy kicsit megpuhuljon.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.