Csoda Raffaello golyók

Ezt a receptet már nagyon sokan elkérték tőlem, annyira finom és szinte hihetetlen, hogy sem cukrot, sem tejterméket nem tartalmaz. Szerintem legalább annyira addiktív mint a hagyományos Raffaello, ráadásként pedig rendkívül gyorsan elkészíthető. 

Hozzávalók: 

120 g kókuszreszelék
80 g kókusztejpor
2 ek. eritrit (vagy ízlés szerint más cukorhelyettesítő)
1 mk. rumaroma
80 ml víz
20 g kókuszzsír
kb. 15 db blansírozott mandula
+ kókuszreszelék a külsejére

Elkészítés: 

Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket és a kókusztejport. A vizet felforraljuk az eritrittel, majd hozzáadjuk a rumaromát. A cukorszirupot a kókuszos keverékre öntjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt és összedolgozzuk. 5 percre fagyasztóba tesszük, hogy kihűljön. A masszából golyókat formázunk, a közepébe 1 mandulát teszünk. Végül kókuszreszelékben forgatjuk meg a Raffaello golyókat. Hűtőben tároljuk, de fogyasztás előtt kb. 20 perccel érdemes kivenni, hogy egy kicsit megpuhuljon.

 

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.