Kókuszkrémes, fűszeres répatorta

Ezt az isteni finom mindenmentes (glutén-, cukor-, és laktózmentes) répatortát kivétel nélkül mindenki imádja, aki eddig megkóstolta, így bátran ajánlom kipróbálásra Nektek is, nemcsak Húsvétkor!

Hozzávalók a 18 cm-es tortalaphoz: 

2 tojás
100 g eritrit (vagy ízlés szerint más cukorhelyettesítő)
1 tk. vaníliakivonat
75 ml napraforgó olaj
2 ek. narancslé
110 g zabliszt (finomra darált zabpehely)
50 g darált dió
1/2 cs. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
2 sárgarépa finomra reszelve

Hozzávalók a kókuszkrémhez: 

500 ml kókusztejszín
50 g eritrit ((vagy ízlés szerint más cukorhelyettesítő))
1 tk. rumaroma

Elkészítés: 

A tésztához a tojásokat az eritrittel és a vanília kivonattal habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat és a narancslevet. A száraz hozzávalókat egy külön tálban összekeverjük és a tojásos részhez adjuk, habverővel kikeverjük. A legvégén egy fakanál segítségével a masszába forgatjuk a reszelt sárgarépát. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 45 perc alatt megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Teljesen kihűtjük.
A krémhez a kókusztejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük,  közben hozzáadjuk az eritritet és a rumaromát.
A kihűlt tortát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. Reszelt sárgarépával díszítjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.