Kókuszos tejberizs mangóval és gránátalmával

A hagyományos tejberizs cukor- és laktózmentes változata, finom kókuszízzel és édes gyümölcsökkel megspékelve. A szükséges folyadék mennyisége a rizs fajtájától függően változhat, figyeljük a rizs zacskóján található utasításra. Az általam használt rizs puhára főzéséhez négyszeres mennyiségű víz kell, így én ezekkel az arányokkal számoltam.

Hozzávalók:

1 bögre kerek szemű barnarizs
2 bögre víz
2 bögre kókusztej
1 tk. vanília kivonat
3 ek. eritrit (vagy ízlés szerint más cukorhelyettesítő)
1 citrom reszelt héja
200 ml kókusztejszín
1 db mangó
1 db gránátalma

Elkészítés: 

A rizshez először hozzáadjuk a 2 bögre vizet és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor már majdnem teljesen magába szívta a vizet, hozzáadjuk a 2 bögre kókusztejet is. Mielőtt teljesen megpuhul, hozzáadjuk az eritritet, a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat. Teljesen kihűtjük. A kókusztejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt tejberizzsel összeforgatjuk. A tejberizst poharakba adagoljuk és a tetejére halmozzuk a felkockázott mangót és gránátalma magokat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.