Citromos joghurthab

Már nagyon sokszor elkészítettem ezt a villámgyors desszertet, szerintem nagyon jó az állaga, az íze pedig finom frissítő, citromos. Nem utolsó sorban pedig nagyon kevés kalóriát tartalmaz, olyan mintha csak egy sima natúr joghurtot ennénk. Ezt a mennyiséget akár egy 18 cm-es tortaformában sütött piskótára is ráönthetjük, így a formában kihűtve egy citromos joghurttortát kapunk. 

Hozzávalók 4 adaghoz: 

500 g natúr joghurt
2 citrom leve
2 ek. eritrit (vagy ízlés szerint más cukorhelyettesítő)
1 cs. Expressz Zselatinfix
eper (opcionális)

Elkészítés: 

A citromok levét kifacsarjuk és elkeverjük benne az eritritet, hogy feloldódjon. A natúr joghurtot robotgéppel elkezdjük habosra keverni, rövid idő után hozzáadjuk a Zselatinfixet és tovább verjük. Amikor már látjuk, hogy a Zselatinfixtől kezd kicsit besűrűsödni a joghurt, akkor hozzáadjuk az eritrites citromlevet is. Kicsit még tovább verjük, majd poharakba töltjük és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
A képen látható joghurthabnál a poharak aljába eperpürét kanalaztam, illetve a pohár oldalát eperszeletekkel raktam ki, ez el is hagyható. Az eperpüréhez a megmosott és feldarabolt epret ízlés szerinti édesítővel együtt botmixerrel pürésítjük. Ha túl hígnak találjuk, akkor néhány perc főzéssel elpárologtathatjuk belőle a víz egy részét. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.