Céklás-csicseriborsólisztes palacsinta kecskesajttal

Ez a recept úgy született, hogy kaptam egy doboz céklalét, amit önmagában nem volt bátorságom elfogyasztani, ezért elég sokat gondolkodtam, hogy mihez tudnám felhasználni. Így jutott eszembe, hogy a palacsintához szükséges folyadék egy részét akár céklalével is helyettesíthetném. Kipróbáltam és egy nagyon különleges, finom palacsinta lett a végeredmény, amihez szerintem tökéletesen passzol a kecskesajt. Próbáljátok ki, mert nem csak az íze, a színe is fantasztikus!
Hamarosan arról is beszámolok, hogy még milyen finomságot készítettem a céklaléből…

Hozzávalók 6 palacsintához: 

1 púpozott bögre csicseriborsó liszt
3/4 bögre víz
3/4 bögre 100%-os céklalé
2 ek. olaj/olvasztott kókuszzsír + a sütéshez
só, bors
200 g kecskesajt
petrezselyem

Elkészítés:

A csicseriborsó lisztet összekeverjük a sóval, borssal, majd kézi habverővel folyamatosan keverve hozzáadagoljuk a vizet, a céklalét és az olajat. A tésztát simára keverjük és 30 percet pihentetjük. 
Kevés olajat felforrósítunk a palacsintasütőben, majd hagyományos módon elkezdjük sütni a palacsintákat. Mikor a palacsinta egyik oldala megsült, megfordítjuk és ráhelyezzük a feldarabolt kecskesajtot. Tovább sütjük, majd összehajtogatjuk és rövid ideig még sütjük, hogy a kecskesajt teljesen megolvadjon. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.