Csokis-édesburgonyás pite

Külsőre akár azt is mondhatnánk, hogy a mostanában nagyon népszerű Oreo pitét készítettem el, de ez az isteni csokis pite még annál is sokkal jobb. A pite töltelékének fő hozzávalója az édesburgonya, de ezt ízre senki nem mondaná meg. Nekem nagyon ízlik ez a desszert és örülök, hogy sikerült kikísérleteznem, mert már rég óta szerettem volna hasonlót készíteni. 

Hozzávalók egy 18 cm-es piteformához:
A pite alaphoz:
120 g zabliszt
30 g kakaópor
50 g eritrit
1 citrom reszelt héja
60 g kókuszolaj

A csokis töltelékhez:
1 nagy édesburgonya (nekem hámozás után 340 g)
25 g kakaópor
50 ml kókusztej
ízlés szerint édesítő (én sztívia porral készítettem, amiből nagyon kevés kell)

A kókuszkrémhez:
200 ml kókusztejszín
rumaroma
édesítő (nálam sztívia por)

Elkészítés: 

Az édesburgonyát zöldséghámozóval megtisztítjuk, feldaraboljuk és kockákra vágva puhára főzzük, majd kihűtjük. Közben elkészítjük a pitealapot: ehhez a hozzávalókat kézzel összegyúrjuk, a piteforma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd 160 fokon 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokis töltelékhez az édesburgonyát kézi botmixerrel összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. A kihűlt pitealapra kenjük a tölteléket. A kókusztejszínt az édesítővel és a rumaromával kemény habbá verjük és a pitére halmozzuk. Reszelt étcsokoládéval díszíthetjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.