Csokis csicseribonbonok bevállalósoknak

Ha valami igazán különleges édességet szeretnétek megkóstolni és nem riadtok vissza a meglepő hozzávalóktól, akkor mindenképpen ajánlom, hogy készítsétek el ezeket a bonbonokat. Az ízük kicsit hasonlít a gesztenyegolyóra, hogy ezt fokozzuk, esetleg rakhatunk bele egy kevés rumaromát is. A csicseriborsó egyébként nagyon egészséges, kiemelkedően magas a rost tartalma és fehérjében gazdag.

Hozzávalók: 
150 g csicseriborsó (konzerv)
50 g darált dió
40 g olvasztott kókuszolaj
50 g zabliszt
vanília kivonat
ízlés szerint édesítő (én sztíviát használtam)
2 ek. mandulatej
rumaroma (opcionális)
100 g (cukormentes) étcsokoládé a bevonáshoz

Elkészítés:

Az étcsoki kivételével az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és egyneművé turmixoljuk. Olyan állagúnak kell lennie, hogy golyókat tudjunk formázni belőle. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kevés zablisztet vagy mandulatejet. Golyókat formázunk a masszából és 5-10 percre fagyasztóba tesszük őket, hogy jól lehűljenek. Eközben vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és bevonjuk vele a bonbonokat. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.