Céklás bulgur kecskesajttal

Ahogy ígértem, ma elárulom Nektek, hogy a céklás-csicseriborsólisztes palacsintán kívül még mit készítettem az ajándékba kapott céklaléből. Egyébként rizzsel, rizottóként is el tudom képzelni ezt az ételt, legközelebb ki is fogom próbálni. A bulgur egyre népszerűbb köretként, mivel gyorsan elkészíthető, továbbá rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Próbáljátok ki Ti is!


Hozzávalók 4 adaghoz: 
1 bögre bulgur
1 bögre céklalé
víz

100 g kecskesajt
dió és petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

A bulgurt a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük, a főzéshez szükséges vízből 1 bögrényit céklalével helyettesítünk. A kecskesajtot felszeleteljük és forró serpenyőben meggrillezzük. A bulgurt a grillezett kecskesajttal tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel és dióval díszítjük.

 

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.