Ahogy ígértem, ma elárulom Nektek, hogy a céklás-csicseriborsólisztes palacsintán kívül még mit készítettem az ajándékba kapott céklaléből. Egyébként rizzsel, rizottóként is el tudom képzelni ezt az ételt, legközelebb ki is fogom próbálni. A bulgur egyre népszerűbb köretként, mivel gyorsan elkészíthető, továbbá rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 bögre bulgur
1 bögre céklalé
víz
só
100 g kecskesajt
dió és petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
A bulgurt a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük, a főzéshez szükséges vízből 1 bögrényit céklalével helyettesítünk. A kecskesajtot felszeleteljük és forró serpenyőben meggrillezzük. A bulgurt a grillezett kecskesajttal tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel és dióval díszítjük.