Málnás-kókuszos mini joghurttorták

Ha egy könnyű, friss nyári desszertre vágytok és van a hűtőtökben egy doboz málna mint nekem volt, akkor ajánlom, hogy készítsétek el ezeket a mini joghurttortákat. Ha pedig olyan szerencsések vagytok, hogy esetleg a kertetekben terem a málna, akkor szerintem kötelező kipróbálni :). Elsőre bonyolultnak tűnhet az elkészítése, de higgyétek el, hogy egyáltalán nem az, úgyhogy elő a habverővel!

Hozzávalók 4 minitortához:

A kókuszos piskótához: 
2 tojás
60 g kókuszreszelék
1/2 citrom reszelt héja
35 g eritrit
1 ek. víz

A joghurthabhoz: 
500 g natúr joghurt
1/2 citrom leve
1 csomag Expressz Zselatinfix
ízlés szerint édesítő (nálam sztívia)

A málnapüréhez: 
125 g málna
néhány csepp citromlé
ízlés szerint édesítő (nálam sztívia)

Elkészítés: 

Először a piskótát készítjük el. A kókuszreszeléket aprítógépben finomra őröljük. A tojások fehérjét és sárgáját ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Majd külön tálban habverővel fehéredésig verjük a tojássárgákat az eritrittel és a reszelt citromhéjjal. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet és kókuszreszeléket is. Majd három részletben óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.
Miközben sül a piskóta, elkészítjük a málnapürét és a citromos joghurthab receptjéhez hasonlóan a joghurthabot. A málnapüréhez a hozzávalókat turmixgépben összeturmixoljuk (4 szem málnát félreteszünk a díszítéshez).
A joghurthabhoz a natúr joghurtokat keverőtálba tesszük és robotgéppel elkezdjük habosra keverni, rövid idő után hozzáadjuk a Zselatinfixet és tovább verjük. Amikor már látjuk, hogy a Zselatinfixtől kezd kicsit besűrűsödni a joghurt, akkor hozzáadjuk az édesítőt és a citromlevet is. Ezután a joghurthab felét áttesszük egy másik tálba és hozzákeverjük a málnapüré felét.
A minitorták összeállításához 4 db kerek mini tortagyűrűt használtam. Érdemes egy tálcán végezni a torták összeállítását, amit be tudunk majd tenni a hűtőszekrénybe. A piskótából a tortagyűrűkkel kiszúrtam 4 kör alakot és ezeket a tortagyűrűk aljára helyeztem. Majd mindegyik formát feléig töltöttem a natúr joghurthabbal. Ezután néhány percre fagyasztóba helyeztem őket, hogy kissé megszilárduljanak. Ezután mindegyik formába 1 ek. málnapürét tettem és ismét visszatettem néhány percre a fagyasztóba. Végül a málnás joghurthabbal feltöltöttem a formákat és egész éjszakára hűtőszekrénybe tettem a tortákat. Legközelebb tálalás előtt be fogom tenni őket 10 percre a fagyasztóba, hogy biztosan könnyen el tudjam távolítani a tortagyűrűket.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.