Céklás-kakaós kuglóf

Egy újabb céklás recept, ezúttal kakaós kuglófba csempésztem belőle egy szép adagot. Nekem nagyon ízlett, finom puha volt, a cékla ízét pedig szerintem nem is érezni. A kókuszreszeléket ha lehet, ne hagyjátok ki, mert még finomabb lesz tőle a süti. Reggelire, tízórai, uzsonnára tökéletes, bár igazából bármikor meg tudnék enni belőle egy-két szeletet.

Hozzávalók: 
300 g főtt cékla megpucolva, pürésítve
4 tojás
120 g eritrit
1 citrom reszelt héja
125 ml natúr joghurt
100 ml kókuszolaj
20 g kókuszreszelék (zabliszttel helyettesíthető)
180 g zabliszt
60 g kakaópor
1/2 cs. sütőpor

Elkészítés:

Az egész tojásokat fehéredésig verjük az eritrittel és a reszelt citromhéjjal. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a natúr joghurtot, majd a folyékony kókuszolajat. A zablisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük és ezt is hozzáadjuk. A legvégén a botmixerrel pürésített céklát is a masszához keverjük. A tésztát kiolajozott kuglófformába öntjük és 200 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, a formában hagyjuk kihűlni. Készíthetünk hozzá mázat, ehhez egy kevés céklalevet elkeverünk porrá őrölt eritrittel és a kuglófra kanalazzuk.

4 thoughts on “Céklás-kakaós kuglóf

  1. Nemrég találtam rá a blogodra és nagyon tetszik 🙂
    Most írom ki ezt a receptet, hogy szombaton elkészíthessem, remélem sikerülni fog 🙂

      1. Kedves Anita! Nemrég lett kész és muszáj volt megkóstoljam, és őszintén nagyon finom lett!!!!! Habár kicsit sem hasonlít egy kuglófhoz, mert nekem ilyen 2 részes formám van és lapos lett de a lényeg hogy ízre és állagra is szuper. A cékla sem érződik benne, ami külön öröm, mert amúgy én az illatát se bírom, de ennek ellenére a többi céklás recepted is kifogom próbálni 🙂

  2. Kedves Orsi ! Nagyon örülök hogy jól sikerült a recept 😊, köszönöm szépen hogy megírtad ! Hamarosan felkerül majd a blogra a duplán édesburgonyás brownie receptje is, azt mindenképpen ajánlom majd hogy próbáld ki mert szerintem talán még finomabb mint a céklás sütik 😊. Üdv, Anita

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.