Erdei gyümölcsös banánfagylalt

Ha egy pofonegyszerű fagyireceptet kerestek, készítsétek el ezt a 3 összetevőből álló, egészséges gyümölcsös édességet! Csak banán, fagyasztott erdei gyümölcs és egy kevés méz kell hozzá, de a mézet akár el is hagyhatjuk. Az erdei gyümölcsöt pedig akár más gyümölcsre is cserélhetjük, például eperre, ahogy az epres-banános szuperfagyinál láthattuk. Egészséges étkezés esetén sem kell lemondanunk a fagyiról, próbáljátok ki!

Hozzávalók: 

5 banán
300 g fagyasztott erdei gyümölcs
2 ek. méz

Elkészítés: 

A banánokat meghámozzuk, feldaraboljuk és kb. 1 órára fagyasztóba rakjuk. Ezután a fagyos banánokat a fagyasztott erdei gyümölccsel és a mézzel együtt turmix-/aprítógépbe tesszük és magas fokozaton krémesre turmixoljuk. Ezt a műveletet több részletben is elvégezhetjük. Ha nagyon megfagyott volna a banán, várjunk egy kicsit, amíg kissé felenged.
A fagylaltot rögtön fogyaszthatjuk. Ha csak később szeretnénk enni a fagylaltból, akkor  egy műanyag dobozban rakjuk mélyhűtőbe és 30 percenként keverjük át villával, hogy a jégkristályokat összetörjük. Ezt háromszor ismételjük meg. Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.