Körtés-őszibarackos sorbet

Ha egy isteni finom, frissítő jeges finomságra vágytok, készítsétek el ezt a kirobbanóan gyümölcsös sorbet-t: olyan, mintha friss őszibarackba harapnátok! A receptötletet az augusztusi Goodfood magazinban találtam, ez a kedvenc magyar nyelvű receptes magazinom, ha itthon vagyok, mindig megveszem. Kicsit változtattam az eredeti recepten, csökkentettem a cukor mennyiségét és nyírfacukorra cseréltem, illetve az őszibarack mellé körtét is csempésztem a fagylaltba. Készítsétek el, amíg tombol a kánikula!

Hozzávalók:

200 g nyírfacukor
250 ml víz
2 citrom leve
4 őszibarack
2 körte
2 tojásfehérje

Elkészítés:

A vizet a nyírfacukorral forraljuk fel és 2-3 percig főzzük, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Adjuk hozzá a citromok levét, majd hagyjuk hűlni 30 percig.
Eközben az őszibarackokat és a körtéket hámozzuk meg és daraboljuk fel. Turmixgépben pürésítsük. A tojások fehérjét verjük kemény habbá.
Ha a cukorszirup kihűlt, adjuk hozzá a gyümölcspürét, majd forgassuk bele a felvert tojásfehérjét is. Öntsük a sorbet-t egy műanyag dobozba és tegyük be a fagyasztóba. Óránként keverjük át villával, ezt háromszor ismételjük meg. Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.