Napraforgómagos fetasajtos rúd

Ha egy egyszerű de nagyszerű sajtos rúd receptet kerestek, akkor bátran ajánlom ezt a fetasajtos változatot, mert nagyon gyors és könnyű az elkészítése és baráti összejöveteleken mindig hatalmas sikert arat. Napraforgómag helyett reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét, vagy akár szezámaggal. Úgy is szoktam készíteni, hogy előző nap teljesen összeállítom és tepsire rakosgatom a rudakat, beteszem a hűtőbe és csak a vendégek érkezése előtt sütöm ki. Szerintem kísérletezzetek bátran!

Hozzávalók: 
125 ml natúr joghurt
125 g fetasajt
150 g kókuszzsír
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk. só
1 db tojássárgája
50 g napraforgómag

Elkészítés:

A fetasajtot belemorzsoljuk a natúr joghurtba és elkeverjük, így egy krémes túrószerű állagot kapunk. Nem kell teljesen homogénnek lennie, nem baj, ha maradnak benne kis fetasajt darabok. Ezt a keveréket, a kókuszzsírt és a sót a liszthez adjuk és tésztát gyúrunk belőle. Celofánba csomagoljuk és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vastagra, a tetejét lekenjük tojássárgájával és megszúrjuk napraforgómaggal. Csíkokat vágunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt  aranybarnára sütjük a rudakat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.