Kakaós-quinoás sütemény

Mikor megláttam ezt a receptet a Bowl&Spoon nevű francia blogon, egyből tudtam, hogy el fogom készíteni, ugyanis nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a quinoa egy sütemény fő hozzávalójaként. Nem csalódtam, sőt! Nagyon ízlett, mivel nem túl édes és szerintem nagyon jó ötlet az almapüré a hozzávalók között, mert így a tészta egyáltalán nem száraz. Az elkészítés módján kicsit változtattam, mert én a tojásfehérjéket külön felvertem, míg az eredeti recept szerint mindent csak egy turmixgépbe rakunk és jól összeturmixolunk. Ha van kedvetek, próbáljátok ki akár az eredeti, akár az én változatomat! A blogot pedig mindenkinek ajánlom, aki tud franciául, mert nagyon különleges recepteket olvashatunk rajta.

Hozzávalók egy 18 cm-es kerek formához: 

350 g főtt quinoa (kb. 170 g quinoa megfőzve)
30 g kakaópor
200 g cukrozatlan almapüré
5 g sütőpor
5 g szódabikarbóna
2 tojásfehérje
2 egész tojás
ízlés szerint édesítő (opcionális, az eredeti receptben nem szerepel): én 50 g eritritet használtam

Elkészítés:
A quinoát megfőzzük, majd kihűtjük. Ezt megtehetjük akár előző nap is. A 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. Az egész tojásokat az édesítővel habbá verjük, hozzáadjuk az almakompótot, majd a kakaóport, végül a quinoát, a szódabikarbónát és a sütőport is. Óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojásfehérjéket is. Sütőpapírral kibélelt formába simítjuk a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.