Reform töltött paprika kölessel

Mostanában mindig töltött paprikát készítek, ha hozok magammal tv. paprikát Magyarországról. Itt Franciaországban ugyanis nagyon ritkán kapható ez a fajta paprika, így gyakran kerül a bőröndömbe többek között a mák és a füstölt sajt mellé. Most rizs helyett kölessel készítettem el a tölteléket, de próbáltam már bulgurral és quinoával is, mindegyikkel nagyon finom volt. A paradicsomszószt én rántás nélkül készítem, szerintem egyáltalán nem szükséges hozzá, anélkül is nagyon finom, sűrű paradicsomszószt kapunk. Nem utolsó sorban pedig ez a változat sokkal egyszerűbb is a hagyományosnál, hiszen csak egy lábosba kell pakolnunk az összes hozzávalót, ahol egy óra alatt magától elkészül az étel.


Hozzávalók 4 főre:

4 db tv. paprika
500 g darált hús
1 l passzírozott paradicsom
100 g köles
1/2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1,5 tk. só
1/2 tk. bors
1/2. tk. őrölt kömény
1 tk. pirospaprika
édesítő (ízlés szerint)
kb. 300 ml víz

Elkészítés:

A darált húst a fűszerekkel és a kölessel jól összekeverjük. A kölest nem kell előre megfőzni, a hússal együtt meg fog puhulni. A paprikák tetejét levágjuk, az ereket és a magokat eltávolítjuk, majd megtöltjük a húsos keverékkel. A maradék húsból gombócokat formázunk. Egy nagy lábosba beleöntjük a passzírozott paradicsomot, kb. 200-300 ml vizet, sózzuk-borsozzuk, beleteszünk egy fél fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát.  Elrendezzük a lábosban a töltött paprikákat és a húsgombócokat is. Felforraljuk, majd 1 órán keresztül időnként megkeverve alacsony lángon főzzük. A végén megkóstoljuk és ha szükségesnek találjuk, édesíthetjük, én nagyon kevés sztíviát használtam.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.