Cukkinis tésztasaláta fetasajttal

Hétközben szeretem az ilyen gyorsan elkészíthető, húsmentes ételeket, amiket a munkahelyemre is könnyen magammal vihetek. Ma egy könnyű és gyorsan elkészíthető tésztasaláta receptet hoztam Nektek, ami a munka/iskolakezdés időszakában kifejezetten jól jöhet, hiszen még egy rohanós nap után is hamar elkészíthető és másnap magunkkal tudjuk vinni ebédre. Én minden nap viszem magamnak az ebédemet, az az igazság, hogy sokkal jobban szeretem a saját főztömet enni mint másét :D. Ráadásként pedig legalább tudom, hogy miből készül. Szerintem egyáltalán nem nagy ördöngösség minden napra ebédet csomagolni, igazán megéri azt a napi 20-30 percet, ha pedig Titeket sem zavar, hogy két egymást követő napon ugyanazt egyétek, akkor még kevesebb időt kell a konyhában töltenetek. Mondjuk én imádom a konyhában tölteni az időmet, úgyhogy nekem ez nem feltétlenül szempont. A tésztasaláta szerintem önmagában is szuper, de el tudom képzelni köretként natúr csirkemell mellé is. Próbáljátok ki!

Hozzávalók 4 adaghoz: 

400 g teljes kiőrlésű penne/fusili
1 nagy cukkini
3 gerezd fokhagyma
1 szál szárzeller
1 kis csokor friss petrezselyem
1 doboz konzerv csemege kukorica
só, bor
150 g fetasajt
olívaolaj

Elkészítés: 

A tésztát megfőzzük, majd hűlni hagyjuk, közben összeforgatjuk 1 ek. olívaolajjal. A cukkinit apró kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, sózzuk-borsozzuk és megpároljuk, de ne főzzük túl, hagyjuk egy kicsit ropogósra. A cukkinis ragut is hagyjuk langyosra hűlni, közben a szárzellert vágjuk apró darabokra és a petrezselymet is aprítsuk fel. Keverjük a tésztához a cukkinis ragut, a zellert, a kukoricát és a petrezselymet, locsoljuk meg még egy kevés olívaolajjal, majd morzsoljuk rá a fetasajtot. Langyosan és hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.