Használjátok ki az utolsó nyári napsugarakat és készítsétek el ezt a különlegesen üdítő céklás málnafagyit! A cékla és a málna nagyon jó párost alkotnak, nemcsak gyönyörű színük, hanem az ízük miatt is. A fagyi kanalazása közben garantált, hogy rózsaszínben látjátok majd a világot.
Hozzávalók:
100 g főtt cékla
500 g natúr görög joghurt
300 g málna (fagyasztott is lehet)
5 ek. méz
Elkészítés:
Az összes hozzávalót turmix/aprítógépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. A turmixot egy edénybe öntjük és legalább 5 órára fagyasztóba tesszük. A képen látható fehér mintát úgy alakítottam ki, hogy néhány kiskanálnyi natúr joghurtot kanalaztam a még nem fagyos turmix tetejére, majd egy hurkapálcával « cirmokat » rajzoltam bele. Persze ha ezt elhagyjátok, az ízhatáson az semmit sem változtat.