Piña colada sütemény

Az ananász és a kókusz fantasztikus párost alkot ebben a süteményben. A pürésített ananásznak köszönhetően hihetetlenül finom, omlós és puha a tésztája. Cukor-, glutén- és tejmentes, nem utolsó sorban pedig nagyon finom! Tökéletes választás egy csendes vasárnap délutánra, egy csésze kávé vagy tea kíséretében.

Hozzávalók:

300 g érett ananász + a díszítéshez (összesen 1 kisebb ananász)
60 g kókuszliszt
70 g kókuszreszelék
100 g zabliszt
100 g eritrit (vagy ízlés szerint más édesítő)
3 tojás
60 g kókuszolaj
1 citrom reszelt héja
1 cs. sütőpor
150 ml kókusztejszín
1 kk. rumaroma
ízlés szerint édesítő a kókusztejszín felveréséhez

Elkészítés:

1. A kókuszreszeléket aprítógépben finomra daráljuk. A zablisztet zabpehelyből otthon is előállíthAz ananászt meghámozzuk és felkockázzuk, majd 300 grammot aprító-/turmixgépben pürésítünk. A többit félretesszük a díszítéshez. atjuk úgy, hogy aprítógépben ledaráljuk a zabpelyhet.

2. Egy tálban összekeverjük a zablisztet, a kókuszlisztet, a ledarált kókuszreszeléket és a sütőport.
2. A tojásokat az eritrittel és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat.
3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztkeveréket és 3 ek. kókusztejszínt, legvégül pedig a pürésített ananászt.
4. Sütőpapírral bélelt kenyérformába simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Miután kivettük a sütőből, a formában hagyjuk langyosra hűlni a süteményt.
5. A maradék kókusztejszínt a rumaromával és kevés édesítővel kemény habbá verjük és a kihűlt sütemény tetejére simítjuk. A félretett ananászdarabokkal díszítjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.