Fügés-kecskesajtos toast

Párizsba is beköszöntött az ősz. Tegnap újra volt alkalmunk egy kicsit turistáskodni a Latin-negyedben, ami hat év után, munka mellett mostanában elég ritkán fordul elő. Jövő hétfőn lesz pontosan hat éve, hogy megérkeztem a francia fővárosba. Az első hónapban a Boulevard Saint Michelen laktam egy lánykollégiumban a Luxemburg kert mellett. Tegnap arrafelé sétálva felidéztem, hogy milyen izgatottan vetettem bele magam akkor a párizsi látnivalókba és a színes diákéletbe. A Luxemburg kert gyönyörűen sárgálló levelei alatt ismét rájöttem, hogy Párizs csodálatos, még ha a rohanó hétköznapokon ezt nem is mindig vesszük észre.

Ebben a nosztalgikus őszi hangulatban ma egy igazi őszi receptet osztok meg Veletek.  A mézes füge, a kecskesajt és a dió fantasztikus ízkombinációt alkotnak, a lakásban terjengő illatokról nem is beszélve. Salátaként is el tudom egyébként képzelni ezt az előételt, több madársalátával és egy kis mézes-citromos-olívaolajos öntettel meglocsolva. Használjátok ki a fügeszezont, mert a füge nagyon egészséges, tele van vitaminokkal, rosttal és ásványi anyagokkal. Én még biztos hozok fügés receptet, kövessétek a blogot!

Hozzávalók 2 főre: 

4-6 szelet rozs-, teljes kiőrlésű vagy diós kenyér
4 nagy füge
2 marék madársaláta
100 g kecskesajt
20 g dió
3 ek. akácméz

Elkészítés: 

A kecskesajtot karikákra vágjuk, meggrillezzük. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. A fügéket a mézzel egy serpenyőben karamellizáljuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk. Ha mindennel elkészültünk, akkor a kenyérszeletekre halmozzuk a salátát, a kecskesajtot, a mézes fügét és a diót és rögtön fogyasztjuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.