Fügés-diós sütemény

Egy újabb fügés recept a szeptember jegyében. Egyetek minél több szezonális zöldséget és gyümölcsöt, használjátok ki a gyönyörű szeptembert, hiszen a piacokon ilyenkor még nagyon változatos kínálattal találkozhatunk: alma, körte, füge, sütőtök, szilva, padlizsán… Hamarosan még több őszi recept a blogon!

Hozzávalók egy 15 cm-es kerek formához: 

110 g darált dió
30 g zabliszt
30 g cukrozatlan kakaópor
1/2 cs. sütőpor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
80 g kókuszvirágcukor
1 citrom reszelt héja
2 ek. mandulatej vagy más növényi tej
3 ek. napraforgóolaj / kókuszolaj
2 füge

Elkészítés:

A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A tojássárgákat a kókuszvirág cukorral, a reszelt citromhéjjal és az olajjal gépi habverővel felverjük. A többi száraz hozzávalót összekeverjük, majd a mandulatejjel együtt a tojásos keverékhez adjuk, miközben habverővel folyamatosan keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a tésztába forgatjuk. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, elegyengetjük benne a tésztát, a tetejét kirakjuk a felszeletelt fügékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.