Fügés-diós sütemény

Egy újabb fügés recept a szeptember jegyében. Egyetek minél több szezonális zöldséget és gyümölcsöt, használjátok ki a gyönyörű szeptembert, hiszen a piacokon ilyenkor még nagyon változatos kínálattal találkozhatunk: alma, körte, füge, sütőtök, szilva, padlizsán… Hamarosan még több őszi recept a blogon!

Hozzávalók egy 15 cm-es kerek formához: 

110 g darált dió
30 g zabliszt
30 g cukrozatlan kakaópor
1/2 cs. sütőpor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
80 g kókuszvirágcukor
1 citrom reszelt héja
2 ek. mandulatej vagy más növényi tej
3 ek. napraforgóolaj / kókuszolaj
2 füge

Elkészítés:

A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A tojássárgákat a kókuszvirág cukorral, a reszelt citromhéjjal és az olajjal gépi habverővel felverjük. A többi száraz hozzávalót összekeverjük, majd a mandulatejjel együtt a tojásos keverékhez adjuk, miközben habverővel folyamatosan keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a tésztába forgatjuk. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, elegyengetjük benne a tésztát, a tetejét kirakjuk a felszeletelt fügékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.