Ananászos vitaminbomba

Az ősz beköszöntével se feledkezzetek el a vitaminpótlásról! Ezzel az ananászos turmixszal ez nem lesz nehéz, hiszen ki tudna ellenállni egy ilyen frissítő vitaminbombának? Elkészítés után akár rögtön is fogyasztható, de ha kibírjátok, hogy néhány órát a fagyasztóban pihenjen, akkor utána isteni gyümölcsfagyit kanalazhattok. Természetesen más gyümölccsel is működik a recept, ősziesebb formában el tudom képzelni például az alma-banán-narancs-fahéj kombinációt is.

Hozzávalók: 

1 közepes ananász
2 nagyobb vagy 3 kisebb banán
100 ml frissen facsart narancslé

Elkészítés: 

Az ananász tetejét levágjuk, majd a belsejéből kivágjuk a gyümölcshúst. Ehhez többféle eszközt is bevethetünk, nekem kés és kanál kombinációjával sikerült kivájni az ananászt. Az ananász húsát, a banánokat és a frissen facsart narancshéjat turmix/aprítógépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. A turmixot visszatöltjük az ananászba. Szívószállal akár rögtön el is fogyaszthatjuk, vagy berakhatjuk a fagyasztóba néhány órára, hogy krémesre dermedjen.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.