Cukkinis paradicsomkrémleves

Ez a legegyszerűbb és legfinomabb paradicsomleves, amit valaha kóstoltam. Ősszel-télen szinte hetente készítem, számomra megunhatatlan. A receptet követve szinte semmi munkával varázsolhatunk melengető, laktató levest az asztalra. Cukkini helyett zellerrel is kipróbálhatjátok, akkor egy fél zellergumót használjatok. Az ősszel kötelező sütőtök krémleves mellett szerintem ezt is mindenképpen vegyétek fel a listára!


Hozzávalók 2 főre: 

6 érett paradicsom
1 cukkini
2 gerezd fokhagyma
100 ml passzírozott paradicsom
olívaolaj

bors
oregánó
friss bazsalikomlevelek, pirított fenyőmag, parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk a sütőpapírt (vagy olajsprayvel lefújjuk). A paradicsomokat félbevágjuk és vágott felükkel lefelé a tepsire helyezzük őket. A cukkinit nagyobb kockákra vágjuk és a paradicsomok mellé tesszük. A fokhagymát is a tepsire dobjuk. Sózzuk-borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 210 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük a zöldségeket. Miután kivettük a sütőből, még forrón turmixgépbe tesszük az összes zöldséget a belőlük kisült lével együtt, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, sót, borsot, oregánót és leturmixoljuk. Ha szükségesnek érezzük, kevés édesítőt adhatunk hozzá. Pirított fenyőmaggal, parmezánnal, friss bazsalikomlevelekkel díszítve azonnal találhatjuk.

One thought on “Cukkinis paradicsomkrémleves

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.