Fűszeres körtés zabkeksz – a délutánok megmentője

Biztosan Veletek is előfordult már, hogy délután 4-5 óra között (vagy már ebéd után 1 órával?) nagyon megéheztetek, de ilyenkor a vacsora még elég messze van. Ilyen esetben, ha nem szeretnétek este farkaséhesen kifosztani a hűtőt, mindenképpen ajánlom, hogy délután uzsonnázzatok. Ezekkel az egészséges zabkekszekkel biztosan kibírjátok hazáig. Ízlés szerint természetesen bővíthető a recept aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, étcsoki darabkákkal..
A recept vegán, mivel semmilyen állati eredetű hozzávalót nem tartalmaz. A tojást vízbe áztatott chia maggal helyettesítettem, ami tökéletesen működött. Próbáljátok ki Ti is, ha valami újdonságra vágytok!

Hozzávalók: 

1 ek. chia mag + 2 ek. víz (vagy 1 tojás)
70 g kókuszzsír
80 g kókuszvirágcukor
1 csipet só
150 g zabliszt
60 g zabpehely
1/2 cs. sütőpor
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
2 kisebb vagy 1 nagyobb körte

FotoJet zabkeksz 1

Elkészítés: 

A chia magot összekeverjük 2 ek. vízzel és néhány perc alatt hagyjuk megduzzadni. (Ha tojást használunk, akkor ez a lépés kimarad.) A kókuszzsírt a kókuszvirágcukorral, a chia maggal/tojással és a sóval gépi habverővel kikeverjük. A zablisztet, zabpelyhet, sütőport és a mézeskalácsfűszert egy tálban összekeverjük. A körtéket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd leturmixoljuk. A körteturmixot és a szilárd hozzávalókat a kikevert masszához adjuk és egyneműre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fagyis kanállal 1-1 gombócnyi masszát helyezünk, majd a tenyerünkkel kissé lenyomkodjuk őket. 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük a kekszeket.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.