Almás-narancsos sütőtök krémleves

Te főztél már sütőtök krémlevest idén ősszel? Ha eddig még nem, akkor mindenképpen próbáld ki az én változatomat, ezt a kényeztetően fűszeres, sós-édes ízvilágú, gazdag krémlevest.
A krémlevesek sorozata hamarosan még tovább folytatódik majd a blogon, legközelebb a kedvenc zeller krémlevesem receptjét osztom meg veletek. Addig is kísérletezzetek szokatlan kombinációkkal, fűszerekkel és zöldség-gyümölcs párosításokkal!

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök
1 fej vöröshagyma
1 alma
1 (bio) narancs reszelt héja
30 g vaj

1 késhegynyi szerecsendió
1 cm friss gyömbér
pirított napraforgó- vagy tökmag a tálaláshoz

FotoJet

Elkészítés: 

A sütőtököt és az almát meghámozzuk és közepes kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A narancs héját lereszeljük.
A vajat egy nagy lábosban megolvasztjuk, majd a hagymát a vajon lassú tűzön megfonnyasztjuk. Rádobjuk a sütőtök kockákat, 1 percig pirítjuk, majd vízzel (vagy alaplével) felöntjük. Felforraljuk, megsózzuk, majd közepes lángon addig főzzük (kb. 15 perc), amíg a sütőtök már majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az almakockákat, a lereszelt gyömbért és a szerecsendiót is. További 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat is.
A levest turmixgépbe öntjük, vagy botmixerrel pürésítjük.
Pirított napraforgó- vagy tökmaggal tálaljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.