A keksz szezon folytatódik: kókuszos csokis zabkeksz

Tapasztalataim szerint az emberek nagy része imádja a kókuszos sütiket. Azon kívül, hogy finom, a kókusz és a belőle készült termékek (kókusztej, kókuszvíz, kókusztejszín, kókuszvirágcukor, kókuszreszelék, kókuszzsír) nagyon egészségesek is, hiszen a kókusz a csontozat számára olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, mint a magnézium és a kalcium, emellett cink- és vastartalma is kimagasló.
Úgyhogy a csokis-banános és a fűszeres-körtés után jöjjön is egy Bounty-hangulatot idéző kókuszos-csokis keksz, ami tökéletes lesz tízóraira vagy uzsonnára. A zabpehely egy részét akár kókuszreszelékre is cserélhetitek, a még kókuszosabb ízért.

És azt tudtátok, hogy a kókuszszüretet sok helyen idomított majmok végzik? Egyszer azért nagyon megnéznék egy ilyen szüretet.

Hozzávalók 10 darabhoz: 

2 tojás
70 g kókuszzsír
80 g kókuszvirágcukor
1 tk. rumaroma
1 csipet só
120 g zabpehely
70 g kókuszliszt
1/2 cs. sütőpor
30 g étcsoki

Elkészítés: 

A tojásokat a kókuszvirágcukorral, a kókuszzsírral és a rumaromával habosra keverjük. A zabpelyhet, a kókuszlisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban összekeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. Az étcsokit apró darabokra vágjuk és azt is a tésztához adjuk.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszából fagyis kanállal halmokat adagolunk a tepsire, amiket tenyérrel kicsit lenyomunk. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.