Kókuszos csokoládépuding

Előfordult már Veletek, hogy egy-egy recept nem úgy sikerült, ahogy szerettétek volna, az állaga, vagy az íze nem olyan lett mint amit elképzeltetek? Szerintem, aki szokott sütni-főzni, az tudja mire gondolok. Velem is előfordult már, hogy nem teljesen úgy alakult az étel, ahogy szerettem volna, de ilyenkor igyekszem még menet közben korrigálni.

Fontos, hogy ne essetek kétségbe, ne dobjátok az egészet az első lendülettel a kukába, mert lehet, hogy még valami jót is ki lehet hozni a katasztrófának tűnő próbálkozásból.

Ez a recept például úgy született, hogy kókuszlisztből szerettem volna pudingot főzni. Azt olvastam, hogy a kókuszliszt rengeteg nedvességet szív magába, jól használható sűrítésre, ezért gondoltam, biztos jó lesz pudinghoz is. Ezen a ponton nagyon belelkesedtem, hogy milyen jó kis alternatívát találtam a keményítő helyett a pudingfőzéshez. Neki is álltam a pudingnak, bőszen kevergettem, de sehogy sem akart besűrűsödni. Ekkor jött az ötlet, hogy mégiscsak a jól bevált kukoricakeményítőhöz nyúlok, amit végül nem is bántam meg, mert tökéletes állagú házi pudingot kaptam.

Hozzávalók 3 adaghoz:

25 g kakaópor
40 g kókuszliszt
20 g kukoricakeményítő
édesítő (ízlés szerint)
5 dl kókusztej

Elkészítés:

Egy tálban elkeverjük a kókuszlisztet a kakaóporral, a kukoricakeményítővel és az ízlés szerinti édesítővel. Hozzáadunk 2 dl kókusztejet és kézi habverővel simára keverjük. A maradék kókusztejet egy lábosban felforraljuk, majd hozzáadjuk a kakaós keveréket és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Még melegen tálkákba adagoljuk, majd kihűtjük. Én felvert kókusztejszínnel kínáltam.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.