Édesburgonyás spagetti chorizóval

Ez az étel az elmúlt években tett utazásaink ízeinek házasításából született. Peruban megszerettem az édesburgonyát, Spanyolországban imádtam többek között a chorizót, az olasz tésztáknak pedig ki tudna ellenállni? Első hallásra talán meglepőnek találjátok a fenti összetevők kombinálását, mert ki gondolta volna, hogy csupán egy hozzávaló, az édesburgonya felhasználásával ilyen gazdag, krémes tésztaszószt lehet készíteni?
Szóval szerintem egy-egy utazás során mindig érdemes nyitott szemmel járni és minél több mindent megkóstolni, nemcsak azért, hogy aztán azokat az ízeket újraalkossuk otthon, hanem, hogy egészen új kombinációk születhessenek a konyhánkban. Ne féljetek új párosításokkal kísérletezni, próbáljátok ki akár az én verziómat, akár egy továbbfejlesztett változatot!

Hozzávalók: 

2 édesburgonya (kb. 400 g)
200 g chorizo vagy csípős kolbász
400 g (teljes kiőrlésű) spagetti
100 g pirított, sózott kesudió
30 g reszelt parmezán

Elkészítés:

Az édesburgonyákat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk és 15-20 perc alatt megfőzzük.
A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben olaj nélkül pár perc alatt megpirítjuk.
A spagettit a csomagoláson található utasítás szerint al dente-re főzzük.
Ha az édesburgonya megfőtt, leszűrjük, a főzővizet félrerakjuk.
Egy magasabb peremű tálban só és kevés főzővíz hozzáadása mellett pürésítjük, amíg egy krémes szószt kapunk.
A szószt összekeverjük a kifőtt, lecsöpögtetett spagettivel, az apróra vágott kesudióval és a kolbász felével, majd egy sütőtálba öntjük. A tetejét kirakjuk a megmaradt kolbásszal és megszórjuk parmezánnal.
200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.