Sajttorta eperöntettel

Igen, tudom, hogy most az évszaknak megfelelően inkább egy sütőtökös sajttorta receptet illene feltennem a blogra, de a hétvégén megtréfált minket az időjárás és 25 fok volt Párizsban. A tavaszi, napsütéses időn túl még az is az epres verzió elkészítése mellett szólt, hogy pénteken felfedeztem egy kis piacot, ahol gyönyörű gyümölcsöket és zöldségeket árulnak nagyon kedvező áron. Ez a párosítás Párizsban eléggé ritkaságnak számít, úgyhogy rögtön vettem is 2 kiló koktélparadicsomot és több mint 1 kiló epret. Az eper nagy részét a sajttortához használtam, másik részével pedig az epres tiramisut díszítettük.

Tudjátok mi volt az apropója, hogy ennyi finomság készült nálunk hétvégén? Az első cukrásztanfolyamom, amit én tartottam két francia ismerősömnek. A sajttortán és az epres tiramisun kívül még csokis-banános kekszeket is készítettünk sima és tojásmentes verzióban. Nagyon készültem a kurzusra és végül mindkét lány nagyon jól érezte magát, boldogan vitték haza a sütiket és a receptleírásokat, hogy otthon is bármikor elkészíthessék őket. Remélem, lesz folytatás, mert már a haladó tanfolyam receptjein gondolkozom :).

A sajttorta receptjét már korábban megosztottam Veletek a blogon, itt találjátok. Az áfonyahab helyett most natúran készítettem és eperöntettel tálaltam.

FotoJet (39)

Hozzávalók az eperöntethez: 

400 g eper
2 ek. porcukor
1 ek. kukoricakeményítő
pár csepp citromlé

Elkészítés:

1. Az epret aprító- vagy turmixgépben leturmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk.
2. A leturmixolt eper felét egy kis lábosba tesszük és elkezdjük melegíteni.
3. Az eper másik felét egy kis tálban simára keverjük a kukoricakeményítővel és a porcukorral.
4. Amikor a lábosban az eperturmix elkezd forrni, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítős epret és addig kevergetjük, amíg elkezd besűrűsödni, ugyanúgy mintha pudingot készítenénk.
5. Mikor az öntet kezd besűrűsödni, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet és kihűtjük.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.