Kakaós-mogyorós édesburgonyakenyér

Mostanában egy kicsit túlteng a blogon az édesburgonya, de mit csináljak, ha egyszerűen imádom? Sütiben szerintem szuperül párosítható mézeskalács fűszerrel, vagy kakaóval mint például ebben az édesburgonyás brownieban is. Ebből a legutolsó verzióból pedig az is bebizonyosodott, hogy a mogyoró is nagyon jól passzol hozzá. Ha Ti inkább a sütőtök rajongók táborát erősítitek, akkor nyugodtan próbáljátok ki azzal, én jobban kedvelem az édesburgonyát.

Hozzávalók:

3 tojás
120 g eritrit / nyírfacukor
70 ml napraforgó olaj
450 g főtt édesburgonya
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g darált mogyoró
30 g cukrozatlan kakaópor
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés: 

Az édesburgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk és 20 perc alatt megfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd villával pürésítjük.
A tojásokat az eritrittel és az olajjal habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a darált mogyorót, a kakaóport, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket. A keveréket folyamatos keverés mellett a tojásos részhez adagoljuk. A legvégén az édesburgonya pürét is hozzáadjuk és egyneműre keverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt kenyérformába adagoljuk.
180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük a süteményt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.