Édesburgonyás puszedli

Egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet és mikor elolvastam, egyből tudtam, hogy el fogom készíteni, mert nagyon szeretem az ilyen puhább fajta kekszeket, puszedliket. Meg egyébként is rég volt már ilyesmi recept a blogon, pedig szerintem tízóraira, uzsonnára mindig jól jön egy egészséges nassolnivaló. Azonkívül, hogy nagyon finom, extra könnyen elkészíthető, hiszen a hozzávalók kiméréséhez csak egy bögrére van szükségünk.
John is imádta, próbáljátok ki Ti is akár édesburgonyával, akár sütőtökkel! A deluxe verziót étcsokival bevonva képzelem el, szerintem legközelebb úgy készítem el.

Hozzávalók kb. 18 puszedlihez: 

1 bögre főtt édesburgonya
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1/2 bögre zabpehely
3/4 bögre eritrit
1/4 bögre puha kókuszzsír
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 tk. mézeskalácsfűszer
1 csipet só

Elkészítés: 

A főtt édesburgonyát villával pürésítjük. A tojást az eritrittel és a kókuszzsírral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az édesburgonya pürét. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett az édesburgonyás masszához adjuk.
Fagylaltos kanállal halmokat rakunk egy tepsire, a tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük a puszedliket.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.