Deluxe csokitorta

Valljuk be, finomak ezek a “mentes” és egészséges sütemények is, de néha bizony mindenki megkíván egy masszív csokitortát. Ezt a nagyon csokis tortát egy mexikói barátnőm férjének a születésnapjára készítettem és hatalmas sikert aratott. Maga a torta elkészítése egyáltalán nem bonyolult, csak én bonyolítottam meg a saját dolgomat a dekorációként szolgáló csokilapokkal.
A torta receptjét ezen a linken találjátok. Én a karamellt kihagytam a tortából, helyette az egyik réteg csokikrémbe friss málnát szórtam. Egy nagy, 26 cm-es tortát készítettem, ehhez kétszeres mennyiséget használtam a tésztából és a krémből is.

Ha a torta összeállítása után Nektek is van még 1-2 szabad órátok, akkor készítsétek el a csokilapokat, garantáltan feldobják a dekort! Az elkészítés menetét lentebb találjátok. A bronzszínű ételdekor port még tavasszal vettem a párizsi tortadekorációs vásáron és kiállításon, természetesen ez el is hagyható.

Végül, de nem utolsó sorban pedig még egy jó tanács: ezt a tortát tényleg nem kell hűtőben tárolni, mert akkor a krém nagyon megdermed. A csokikrémet készítsétek el a torta összeállítását megelőző este és éjszakára hagyjátok szobahőmérsékleten, így reggelre tökéletes, kenhető állagú lesz.


Hozzávalók a csokilapokhoz:

200 g étcsokoládé
bronzszínű ételfesték por (opcionális)
sütőpapír

Elkészítés:

A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Közben a sütőpapírból akkora téglalapokat vágunk, amekkora csokilapokat szeretnénk készíteni. A vékonyabb lapokat könnyebb a tortára ragasztani.
A kivágott sütőpapírlapokat egyenként bekenjük az olvasztott csokival. Én ezt a műveletet egyszerűen egy kanál hátával végeztem. Majd a csokilapokat egy tálcára helyezzük és 10-15 percre mélyhűtőbe tesszük.
A megdermedt csokilapokat kivesszük a mélyhűtőből, a csokis felükkel a torta oldalára tapasztjuk (ehhez használhatunk kevés olvasztott csokoládét) és lehúzzuk róluk a sütőpapírt.
Végül egy ecsettel felvisszük a bronzport a csokilapokra.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.