Világbajnok kókuszkenyér

Néhány héttel azután, hogy belevágtam a blogírásba, rendeltem két könyvet az internetről a gasztrofotózás és a gasztroírás témájában. Ugyanis mint megtudtam, a gasztronómiai témájú írásnak külön technikája, ebből kifolyólag pedig külön szakirodalma is van, különösen az USA-ban. A gasztrofotós könyv végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, semmilyen új ötlettel nem szolgált számomra, a gasztroírással kapcsolatos kézikönyvet viszont nagyon érdekesnek találtam. Külön fejezetet szentel a blogírásnak, a szakácskönyvírásnak és -kiadásnak, a receptírásnak és híres amerikai gasztrobloggerek gyakorlati tippjeit is megosztja az olvasóval. Lelkes gasztrobloggerek számára talán az utolsó fejezet a legvonzóbb, hiszen azt tárgyalja, miként kereshetünk pénzt a sütés, főzés, fotózás és írás iránti szenvedélyünkkel. Kár, hogy valamennyi tipp csak akkor nűködik, ha már százezres olvasótáborral rendelkezünk. Ha viszont Nektek van arra vonatkozó tippetek, hogy ezt hogyan érhetjük el, ne habozzatok megosztani velem kommentben!

A receptírással kapcsolatban az írónő kiemeli, hogy soha ne adjunk olyan hangzatos címeket a receptjeinknek mint “a világ legjobb csokitortája”, “fantasztikus házi hamburger”, esetleg “a kedvenc sült oldalasom”, mivel ezek az olvasó számára semmit nem jelentenek. Én viszont most a címben nem tudtam megállni a receptem dícséretét, mert ez a kókuszos süti tényleg világbajnok! Annyira omlós a tésztája, hogy szinte szétolvad az ember szájában, a kókuszcukortól enyhén karamellízű, az összeállítása pedig pofonegyszerű. Készítsétek el és ha jobb jelzőt találtok rá, írjátok meg!

Az említett könyv írója Dianne Jacob, címe pedig Will Write for Food.

Hozzávalók:
3 tojás
3/4 csésze kókuszcukor
1 citrom reszelt héja
70 ml napraforgóolaj / 50 ml kókuszolaj
250 g natúr joghurt
1 kk. vaníliaaroma
1 csésze kókuszliszt
1 csomag sütőpor

 

FotoJet (50)

Elkészítés:

A tojásokat a kókuszcukorral, az olajjal és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporral elkevert kókuszlisztet.
Sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük a keveréket és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

One thought on “Világbajnok kókuszkenyér

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.