Majorannás sertésszűz sárgarépás zellerpürével és petrezselyempesztóval

Már meséltem arról korábban, hogy Johnnal mindketten mennyire szeretjük a francia gasztroműsorokat a tévében. Bár a következő évad csak januárban kezdődik, mi múlt hétvégén már egy kis házi vetélkedőt rendeztünk tálalás témakörben. Majorannás sertésszűzérmét készítettem sütőben sült zöldségekkel és házi petrezselyempesztóval. Maga az étel elkészítése végtelenül egyszerű, a sütő elvégzi helyettünk a munka oroszlánrészét. Végül a tálalással és az utána való takarítással több időt töltöttünk, mint a a főzéssel, de szerintem megérte. Nektek melyik tálalás nyerte el a tetszéseteket?

Hozzávalók: 

A sütőzacskóban sült sertésszűzhöz és zöldségekhez: 

1 sertésszűzérme
1 kisebb zeller
3 sárgarépa
kevés olaj
só, bors, majoránna, szerecsendió
40 g vaj
1 nagyobb sütőzacskó

A petrezselyempesztóhoz:
60 g petrezselyem
30 g fenyőmag
2 ek. reszelt parmezán
4 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A sertésszüzet előkészítjük, sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük majorannával.
A zöldségeket feldaraboljuk és megsózzuk.
A húst és a zöldségeket elrendezzük a sütőzacskóban, 1-2 evőkanál olajat adunk hozzá. A sütőzacskót összekötjük, majd cérnával néhány helyen megszurkáljuk.
Betesszük a sütőbe és 45-50 percig sütjük.

A sütőből kivéve, a zöldségeket aprítógépbe / botmixer táljába tesszük, hozzáadunk néhány kanállal a húsból kisült szaftból, beledobáljuk a kockákra vágott hideg vajat, sózzuk és hozzáadunk egy késhegynyi reszelt szerecsendiót. Krémesre pürésítjük.

Petrezselyempesztó:

Az összes hozzávaló aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk még hozzá olívaolajat.
A pesztót előző nap is elkészíthetjük.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.