Csokis-pisztáciás kekszek

Ennél egyszerűbb keksz szerintem a világon nem létezik, kivéve persze azt, amelyiket a bolt polcáról emelünk le. Hűvös téli estéken mindig jól jön, ha van valami egészséges nassolnivaló a kekszes dobozban. A pisztáciát szerintem dióval vagy mandulával is nyugodtan helyettesíthetitek, próbáljátok ki!

Hozzávalók 12 kekszhez: 

75 g natúr, hámozott pisztácia (kb. 150 g pisztácia héjjal együtt)
75 g zabpehely
100 g eritrit / nyírfacukor
1 tojás

FotoJet (51)

Elkészítés: 

A pisztáciát megpucoljuk és aprítógépben ledaráljuk. Addig daráljuk, amíg már kissé elkezd összeállni, “nedves homok” állagú lesz. Kézi habverővel keverjük hozzá a többi hozzávalót. Formázzunk diónyi golyókat a masszából, rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire. A tenyerünkkel lapítsuk le a kekszeket és 180 fokon 14 perc alatt süssük meg őket.

2 thoughts on “Csokis-pisztáciás kekszek

  1. Szia, Az eritrit édesítő hatása nem egyezik meg egyetlen más típusú mesterséges ízesítőszerével. Sajnos nem találtam még olyan szorzószámot, mellyel ugyanazt az édesítő hatást el lehetne érni, ez az egyébként remek cukorhelyettesítő egészen másként viselkedik különböző ételkörnyezetekben és hozzávalók mellett.. Javasolnám tisztelettel az egyéni ízlés szerinti 1,20-1,35-ös szorzószámot alkalmazni.

    1. Szia, köszönöm szépen a hózzászólást, igazad van, tényleg nehéz egymással helyettesíteni az édesítőket. Én általában eritritet vagy steviát használok és szerintem fajtától is függ, hogy mennyire édes, egyébként pedig kóstolgatással szoktam beállítani a szükséges mennyiséget 😊.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.