Léteznek olyan örök klasszikusok mint az alma és a fahéj vagy a csoki és a kókusz, amelyek soha nem mennek ki a divatból, bármikor számíthatunk rájuk. Már sok formában próbáltam ezt a párosítást és ahogy korábban, most sem okozott csalódást. A recept minden eleme teljesen saját fejlesztés és nagyon büszke vagyok mindegyikre, mert külön-külön, együtt vagy akár más összetevőkkel párosítva is nagyon finomak.
Néhány ötlet, hogy ezen a pitén kívül még mihez használhatjuk fel őket: a pitetésztát elmorzsolva el tudom képzelni pohárkrémek rétegezéséhez, morzsasütihez, keksz formájában, a csokikrémből akár trüffelgolyókat is formázhatunk vagy kihabosítva felhasználhatjuk torták töltelékeként, a kókusztejszínt pedig legszívesebben minden édességre rákanalaznám, annyira imádom.
Mentsétek el Ti is a receptet és kísérletezzetek kedvetekre!
Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:
A pitetésztához:
120 g zabpehelyliszt
240 g kókuszreszelék
3 ek. kókuszcukor / nyírfacukor
150 g kókuszolaj
A csokikrémhez:
400 ml kókusztejszín
300 g étcsoki (70%-osat használtam)
A kókuszkrémhez:
400 ml kókusztejszín
stevia / édesítő ízlés szerint
rumaroma ízlés szerint
A díszítéshez:
étcsokiforgács
kókuszchips
Elkészítés:
Pitetészta:
Aprítógépben finomra daráljuk a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a kókuszvirágcukrot is és az egészet tovább daráljuk, amíg por állagú nem lesz. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat is és az aprítógépben azzal is összedolgozzuk. A piteformát kevés kókuszolajjal kikenjük és a kezünkkel elegyengetjük benne a masszát, jól lenyomkodjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
Csokikrém:
A kókusztejszínt egy lábosban felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzről, beletördeljük az étcsokit és kevergetjük, amíg teljesen felolvad. A krémet még melegen a pitetésztára öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Kókuszkrém:
A kókusztejszínt az édesítővel és a rumaromával együtt robotgéppel kemény habbá verjük. A kókuszkrémet a kihúlt csokirétegre simítjuk.
Étcsokiforgáccsal és kókuszchipsszel díszíthetjük a tortát.