Mindenmentes házi Ferrero Rocher

Ma van Advent első vasárnapja, ezért itt az ideje elkezdeni a karácsonyi készülődést. Ma és a követező három vasárnapon kreatív, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, kényeztető  gasztroajándékok ötleteit osztom meg Veletek. Barátoknak, kollégáknak szerintem tökéletesek ezek a kézzel készített finomságok, amelyeket már az ünnepek előtt is átadhatunk.
A többi receptért figyeljétek a blogot az elkövetkező hetekben, addig pedig próbáljátok ki ezeket az isteni Ferrero Rocher-kat, hiszen magunkat is megajándékozhatjuk néha, nem igaz?

Hozzávalók 15 darabhoz:

75 g étcsokoládé (én 85%-osat használtam)
75 ml sűrű kókusztej
90 g natúr törökmogyoróvaj (paleo- és bioboltokban kapható, vagy aprítógépben otthon is elkészíthető)
1 kk. vaníliakivonat
stevia / édesítő ízlés szerint
75 g törökmogyoró

FotoJet (69)

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A kókusztejet felmelegítjük és a csokoládéhoz keverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk és egyneműre keverjük. A masszát 30 percre mélyhűtőbe tesszük. Közben a mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk. 15 szemet félreteszünk belőle, a többit aprítógépben durvára daráljuk. A masszát kivesszük a mélyhűtőből, golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy mogyorót rejtünk. A darált mogyoróban meghempergetjük a golyókat.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.