Brokkoli krémleves

Azt hiszem lassan hozzáadhatok egy külön “Krémlevesek” fület a bloghoz, mert a sült cukkinis paradicsomkrémleves, a zellerkrémleves, a sütőtök krémleves és a póréhagymás zöldségkrémleves után ismét egy melengető, sűrű krémlevessel jelentkezem. Nagyon szeretem ezeket a leveseket ebédre és vacsorára is, mert egészségesek, finomak, laktatóak és nem utolsó sorban rengeteg sajtot lehet rájuk szórni, ami megolvadva szerintem valami isteni! Persze nem csak sajttal, hanem például pirított szalonnával, pirított magvakkal, fokhagymás kenyérkockákkal is feldobhatjuk a leveseket, akkor biztos, hogy főételre már nem is lesz szükségünk és legalább hamarabb érkezünk el a desszerthez!

Hozzávalók: 

1 brokkoli
2 burgonya
2 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
reszelt parmezán (a tálaláshoz)

Elkészítés: 

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk és felkockázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a sárgarépát és néhány percig fedő alatt pároljuk. Felöntjük forró vízzel, sózzuk-borsozzuk. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a burgonyát. 8-10 perc elteltével hozzáadjuk a brokkolit, készrefőzzük a zöldségeket, majd a levest lehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

One thought on “Brokkoli krémleves

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.