Áfonyakrémes cupcake glutén- és laktózmentesen

Ezeket a kis sütiket a spanyoltanárnőm születésnapjára készítettem meglepetésként, de biztos, hogy máskor is megsütöm majd őket, mert a krém és a muffin is nagyon jól sikerült. Néhány hónapja kezdtem spanyol órákat venni, hogy tökéletesítsem a tudásomat és persze nem maradt titokban, hogy mennyire szeretek sütni-főzni. A konyhára vonatkozó szókincsem már korábban is elég fejlett volt, de mióta minden órára le kell fordítanom egy receptemet, még profibbnak érzem magam, lassan már egy spanyol nyelvű szakácskönyvet is kiadhatnék… Addig is mindenesetre próbáljátok ki ezeket az egészséges muffinokat, krémmel vagy akár anélkül!


Hozzávalók 10 db cupcakehez:

A tésztához: 
2 tojás
50 g kókuszolaj (megolvasztva)
1 bögre zabliszt (gluténmentes)
1/2 bögre kókuszvirágcukor / nyírfacukor
100 g cukrozatlan almapüré
1 csomag sütőpor

A krémhez: 
400 ml kókusztejszín
100 g áfonyalekvár
1 csomag instant Zselatinfix

FotoJet (83)

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a kókuszvirágcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és az almapürét. Folyamatos keverés mellett a sütőporral elkevert zablisztet is a masszához adagoljuk. A tésztát muffinsütőbe kanalazzuk és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

A krémhez a kókusztejszínt a Zselatinfixszel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Ha a lekvár darabos, előtte szitán nyomkodjuk át. Tegyük hűtőbe a krémet 1-2 órára, hogy megszilárduljon.

A krémet vegyük ki a hűtőből, kézi habverővel keverjük át, töltsük habzsákba és nyomjuk a muffinok tetejére.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.