Tárkonyos csirkeraguleves kókusztejjel

A tárkonyos raguleves a férjem egyik kedvenc magyar étele, nem csoda, jó ízlése van :). Egyébként nekem is ez az egyik kedvenc levesem, elég gyakran szoktam készíteni, legtöbbször tejszín helyett kókusztejjel vagy natúr joghurttal. Amikor először vittem el Johnt bemutatni Magyarországra a családomnak, anyukám is tárkonyos csirkeragulevest főzött előételnek, John akkor kóstolta először. Természetesen a levesen kívül a magyar vendéglátáshoz méltóan volt még legalább három-négyféle főétel, meg egy hatalmas szülinapi torta. John mondta is, hogy korábban azt gondolta, Peruban sokat esznek, de néhány Magyarországon töltött nap után átértékelődtek benne a dolgok…

Hozzávalók 4-5 adaghoz: 

1 csirkemell
1 kis doboz konzervkukorica
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
2 burgonya
150 ml sűrű kókusztej
1 citrom leve
1 ek. tárkony
só, bors
étolaj
petrezselyem (a tálaláshoz)

Elkészítés:

A fokhagymát és a vöröshagymát felaprítjuk. A sárgarépát karikákra, a burgonyát és a csirkemellet kockákra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a sárgarépát és fedő alatt néhány percig pároljuk. Felöntjük forró vízzel, sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a burgonyát. Mikor a sárgarépa és a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát és a tárkonyt. Egy kisebb tálba kiveszünk néhány kanállal a levesből, elkeverjük a kókusztejjel és a citromlével, majd visszaöntjük a levesbe. 2-3 percig még főzzük, majd petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.