Baileys-es trüffelgolyók

Tovább folytatódik a karácsonyi gasztroajándék-sorozat a blogon, hiszen ma már Advent második vasárnapját ünnepeljük, így rohamosan közeledik a családi, baráti és munkahelyi ajándékozások időszaka. Ezek a Baileys-es trüffelgolyók szerintem tökéletesek lehetnek például kedvenc kollégáinknak szánt meglepetésként, mivel kitűnően passzolnak a délutáni kávé mellé. De nemcsak munkatársaink örülnének ezeknek a különleges bonbonoknak, biztos vagyok benne, hogy barátaink vagy családtagjaink is szívesen megkóstolnának belőle egy-egy (vagy több?) darabot.

A recept természetesen Baileys nélkül is elkészíthető, a variációk száma végtelen. Ízesíthetjük a bonbonokat fahéjjal, mézeskalácsfűszerrel, narancsvirágvízzel, a habtejszínt kókusztejszínre cserélhetjük, kísérletezzetek bátran!


Hozzávalók 20 darabhoz: 

100 g habtejszín
200 g étcsokoládé (60-70 %-os)
2 ek. Baileys ír krémlikőr
instant kávépor és kevés porcukor a forgatáshoz

FotoJet (92)

Elkészítés:

A tejszínt egy kis lábosban forráspontig melegítjük, majd hozzákeverjük a Baileys-t és három részletben ráöntjük a kockákra tört étcsokoládéra. Rövid ideig állni hagyjuk, majd addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük a trüffelkrémet, majd amikor teljesen megszilárdult, nedves kézzel golyókat formázunk belőle. A golyókat porcukorral elkevert instant kávéporba vagy kakaóporba forgatjuk.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.