Karácsonyi gesztenyekenyér

Tudtátok, hogy gesztenyéből nemcsak gesztenyekrémet és gesztenyepürét készíthetünk, hanem például sütemények tésztáját is feldobhatjuk vele? Ebbe a fűszeres gesztenyekenyérbe belecsempésztem a karácsony legkedveltebb ízeit és aromáit mint a narancs, a mézeskalács, a karamella és természetesen a gesztenye. Egy forró tea vagy kávé kíséretében tökéletes karácsonyi reggeli vagy uzsonna lehet, persze csak ha a nagy karácsonyi lakomák után még van kedvetek reggelizni és uzsonnázni… Ha nincs, akkor rakjátok el a receptet januárra, nem fogjátok megbánni!

Hozzávalók:

150 ml mandulatej (vagy más növényi tej)
100 g kókuszvirágcukor
250 g főtt, hámozott gesztenye
2 kk. mézeskalácsfűszer
1 (bio) narancs reszelt héja
50 g kókuszolaj
3 tojás
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só

FotoJet (96)

Elkészítés: 

Az első hat hozzávalót egy lábosba tesszük és forráspontig melegítjük. Ezután turmix-/ aprítógépben az egészet krémesre turmixoljuk. A masszát keverőtálba kanalazzuk és kissé hűlni hagyjuk. Eközben a maradék száraz hozzávalót egy külön tálban összekeverjük, a kenyérformát pedig sütőpapírral kibéleljük. A gesztenyés masszához egyenként hozzáadjuk a tojásokat, miközben gépi habverővel folyamatosan keverjük, majd több részletben a lisztes keveréket is a tésztához adagoljuk. Egyneműre dolgozzuk és a kenyérformába simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.