Házi készítésű táblacsoki

Ugye Ti sem hagytátok az utolsó utáni pillanatra a karácsonyi ajándékok beszerzését? Én szerencsére mindent időben beszereztem, amúgy sem vagyok az a halogatós fajta, hát még ha vásárlásról van szó… :). Viszont ha Nektek esetleg SOS ajándékra lenne szükségetek, de már nincs időtök elmenni vásárolni, hoztam egy szuper ötletet! Karácsony előtt valószínűleg az összes hozzávaló megtalálható a konyhában ehhez a gyorsan elkészíthető gasztroajándékhoz, a lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat határt. Bármilyen csokoládéból és szinte bármilyen feltéttel elkészíthető. Egyszer kóstoltam egy olyan táblacsokit, ami ropogós, szárított sonkadarabokkal és tökmaggal volt megszórva, szóval szerintem ne fogjátok vissza magatokat!

Hozzávalók két 15 dkg-os táblához: 

300 g étcsokoládé
magvak, aszalt gyümölcsök, cukorkák, sóvirág…

Elkészítés: 

A csokoládé kétharmadát vízgőz felett felolvasztjuk. Mikor teljesen felolvadt, a tálat levesszük a lábosról és belekeverjük a maradék, darabokra tört csokoládét is.  Addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. Két sima aljú műanyagdoboz alját kibéleljük sütőpapírral. Az olvadt csokoládét a dobozokba öntjük és néhány percre hűtőszekrénybe tesszük szilárdulni. Ezután megszórjuk az ízlésünk szerinti feltétekkel és kb. 15 percre mélyhűtőbe tesszük, ahol teljesen megszilárdul a csokoládé. Átadásig hűtőszekrényben tároljuk az ajándékot.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.