Kakaós banánkenyér banános csokikrémmel

Az az igazság, hogy amikor ennek az isteni csokis banánkenyérnek a receptjét írom, maga a banánkenyér már rég “elpárolgott” és rettenetesen hiányzik. Valószínűleg nem kellene éhesen sütikről készült fotókat nézegetnem és receptet írnom, mert ez már lassan az önkínzás kategóriájába tartozik. Még jó, hogy van egy kis életmentő mézeskalács a konyhában… Mindjárt jövök…

Szóval, ha meghoztam a kedveteket ennek a finom puha, nagyon banános kakaós süteménynek az elkészítéséhez, akkor ne habozzatok! Ja, és a banános csokikrémet nehogy lehagyjátok róla!


Hozzávalók: 

A banánkenyérhez: 

2 érett banán
100 g (bio, cukrozatlan) almapüré
150 g nyírfacukor / kókuszvirágcukor
2 tojás
220 g zabliszt
30 g cukrozatlan kakaópor
1 cs. sütőpor
50 g kókuszzsír

A banános csokikrémhez: 

1 érett banán
50 g (bio, cukrozatlan) almapüré
30 g cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Banánkenyér: 

A tojásokat a cukorral és a megolvasztott kókuszolajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az almapürét. Egy külön tálban összekeverjük a zablisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez adagoljuk. Végül hozzáadjuk a villával pépesített banánt is és egyneműre keverjük a tésztát. 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Banános csokikrém: 

Az összes hozzávalót aprítógépben krémesre turmixoljuk, majd a kihűlt banánkenyérre kenjük. Tovább díszíthetjük apróra vágott csokoládéval, magvakkal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.