Az az igazság, hogy amikor ennek az isteni csokis banánkenyérnek a receptjét írom, maga a banánkenyér már rég « elpárolgott » és rettenetesen hiányzik. Valószínűleg nem kellene éhesen sütikről készült fotókat nézegetnem és receptet írnom, mert ez már lassan az önkínzás kategóriájába tartozik. Még jó, hogy van egy kis életmentő mézeskalács a konyhában… Mindjárt jövök…
Szóval, ha meghoztam a kedveteket ennek a finom puha, nagyon banános kakaós süteménynek az elkészítéséhez, akkor ne habozzatok! Ja, és a banános csokikrémet nehogy lehagyjátok róla!
Hozzávalók:
A banánkenyérhez:
2 érett banán
100 g (bio, cukrozatlan) almapüré
150 g nyírfacukor / kókuszvirágcukor
2 tojás
220 g zabliszt
30 g cukrozatlan kakaópor
1 cs. sütőpor
50 g kókuszzsír
A banános csokikrémhez:
1 érett banán
50 g (bio, cukrozatlan) almapüré
30 g cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Banánkenyér:
A tojásokat a cukorral és a megolvasztott kókuszolajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az almapürét. Egy külön tálban összekeverjük a zablisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez adagoljuk. Végül hozzáadjuk a villával pépesített banánt is és egyneműre keverjük a tésztát. 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Banános csokikrém:
Az összes hozzávalót aprítógépben krémesre turmixoljuk, majd a kihűlt banánkenyérre kenjük. Tovább díszíthetjük apróra vágott csokoládéval, magvakkal.