Narancsos gesztenyés tiramisu – a fergeteges évbúcsúztatáshoz

Ha egy igazán ütős édességet vinnétek a szilveszteri buliba, ami ráadásul még egészséges is, akkor ne keressetek tovább, mert a következő recept tuti befutó! Már kétszer elkészítettem és mindig nagy sikert aratott. A narancs-gesztenye párosítás szerintem mennyei és igazán ünnepi ízeket kölcsönöz ennek a nem mindennapi tiramisunak. A házi babapiskótát pedig kb. ugyanannyi időbe telik elkészíteni mintha leszaladnátok érte a boltba. Úgyhogy akár még a szilveszteri parti előtti reggelen is összedobhatjátok ezt a desszertet, biztos vagyok benne, hogy a vendégeitek el fogják kérni a receptjét!

Hozzávalók 8 személyre, egy 20×20 cm-es tálhoz: 

A babapiskótához: 
5 tojás
15 dkg zabliszt
10 dkg kókuszvirágcukor
1 bio narancs reszelt héja

A gesztenyekrémhez: 
60 dkg főtt, hámozott gesztenye
6 dl kókusztejszín
10 dkg poreritrit (vagy ízlés szerint más édesítő / porcukor)
3 tojás
5 teáskanál rumaroma
1 bio narancs reszelt héja

Az összeállításhoz: 
1 narancs leve
cukrozatlan kakaópor


Elkészítés: 

Babapiskóta:

A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A tojássárgákat a kókuszvirágcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett a tojássárgájához keverjük a zablisztet, majd két részletben a felvert tojásfehérjét is. Az így kapott tésztát habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire csíkokat nyomunk belőle. 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a babapiskótákat, majd kihűtjük őket.

Gesztenyekrém:

A kókusztejszínt az édesítővel, a reszelt narancshéjjal és a rumaromával együtt robotgéppel habbá verjük. A gesztenyét a felvert habbal aprítógépben krémesre turmixoljuk, majd a krémet visszatesszük a robotgép táljába. A tojások sárgáját és fehérjét kettéválasztjuk. A tojássárgákat folyamatos keverés mellett a gesztenyekrémhez adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a gesztenyekrémhez forgatjuk.

Összeállítás:

A babapiskótákat egy ecset segítségével megkenjük frissen facsart narancslével és egy rétegben kirakjuk velük a tál alját. Erre a rétegre ráhalmozzuk a gesztenyekrém felét, majd még egy réteg narancslével átitatott babapiskótával kirakjuk. A tetejére rákenjük a maradék gesztenyekrém felét, a másik felét pedig habzsákba töltjük és a krém tetejére nyomjuk. Cukrozatlan kakaóporral megszórjuk és néhány órára / egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.