Májjal töltött csirkecomb rozmaringos sült zöldségekkel

Azt hiszem, feltaláltam egy új ételt. Persze nem a töltött csirkecombra gondolok, mert azt az iskolai menzáról mindenki jól ismeri. Viszont mivel a töltött csirkecombban szerintem a töltelék a legfinomabb, én dupla adag májas tölteléket készítettem, amihez zsemle helyett zabbpelyhet adtam, és a csirkecombokból kimaradt tölteléket szilikonos muffinformában sütöttem meg. Ha Ti is szeretnétek kipróbálni a “csirkemájas muffin” receptjét, nincs más dolgotok minthogy megduplázzátok a töltelék alábbi receptben található hozzávalóit és a fentiek alapján megsüssétek. Na jó, bevallom, igazából nem direkt készítettem dupla adag tölteléket, hanem a megmaradt adag hasznosítására találtam ki a muffinos ötletet, de ez a végeredményen semmit sem változtat!

Hozzávalók 4 személyre: 

4 darab egész csirkecomb
20 dkg csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zabpehely
1 tojás
1 kis csokor petrezselyem
3 burgonya
3 sárgarépa
1 fehérrépa
4 dl húsleves alaplé

bors
majoranna
pirospaprika
őrölt kömény
rozmaring
4 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

Töltelék:

A májat megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben 3 evőkanál olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a vöröshagymát, sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk a fokhagymát. 2-3 perc elteltével hozzáadjuk a májat, megszórjuk majorannával, lefedjük a serpenyőt és készre pároljuk. Mikor a máj teljesen megpuhult, lehúzzuk a tűzről és kihűtjük. Eközben aprítógépbe tesszük a petrezselymet, a zabpelyhet, a tojást, sót, borsot, hozzáadjuk a májat és az egészet krémesre turmixoljuk.

Összeállítás: 

A csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrüket fellazítjuk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és pirospaprikával bedörzsöljük a csirkecombokat, majd megtöltjük őket a májas töltelékkel. A burgonyát, a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagy vagy két közepes sütőtálat vékonyan kiolajozunk, elrendezzük benne a zöldségeket, sózzuk-borsozzuk és megszórjuk rozmaringgal, majd a tetejükre helyezzük a csirkecombokat. Ráöntjük a húsleves alaplét, és a sütőtálat befedjük alufóliával. 200 fokos sütőben másfél órán keresztül sütjük, majd levesszük az alufóliát és további 15 percre visszatesszük a sütőbe a tálat, hogy a csirkecombok megpiruljanak.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.