Expressz húsleves megfázásra

Biztos Ti is ismeritek azt az érzést, amikor egy vírus ledönt a lábatokról, a torokfájástól beszélni sem tudtok és semmi másra nem vágytok mint egy forró házi húslevesre. Én ilyenkor szoktam megkérni Johnt, hogy főzze meg a kedvenc, “gyógyító” húslevesemet, mert ez tényleg egy csodaszer és ami még különösen jó benne, hogy nagyon hamar elkészül, nem kell órákig a fazék mellett állni. Bár tudom, hogy sokan az egész délelőtt gyöngyöző levesre szavaznak, higgyétek el ez is legalább olyan finom és a néhány extra hozzávaló mint a gyömbér, a lime és az újhagyma még tovább fokozza jótékony hatását.

Engem legutóbb Szilveszterkor kényszerített napokra ágyba a betegség, így nálunk két nap alatt kétszer készült el ez a leves és ismét bizonyított. Néhány napig nagyon jó feleség voltam, soha nem szóltam vissza a férjemnek, sőt, egyáltalán nem is szóltam és még a szilveszteri ruhámon sem kellett gondolkoznom, mert adott volt a hálóing és a fürdőköpeny. Hát így kezdtük mi 2018-at :), de a folytatás ennél már csak jobb lehet!

Próbáljátok ki Ti is a mi receptünket, hiszen télen nemcsak betegség esetén esik jól egy tányér forró leves!


Hozzávalók 4 személyre: 

1 egész tyúk/csirke
2 sárgarépa
2 burgonya
1 tojás
4 cm friss gyömbér
80 g tészta (cérnametélt, spagetti, penne…)
1 tyúkhúsleves kocka
só, bors, oregánó
1 lime
1 csokor újhagyma

Elkészítés: 

A tyúkot / csirkét 8 darabra vágjuk (alsó- és felsőcombok, szárnyak, csirkemell két részben). A csirkemellet félrerakhatjuk, de bele is főzhetjük a levesbe. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a tyúkhúsleves kockát és a két darabba vágott, meghámozott gyömbért. Beletesszük a csirkehúst és lefedve kb. 30 percig főzzük. Közben a sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, a répát felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk. A leveshez adjuk a zöldségeket, majd néhány perc elteltével a tésztát. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. A tojást a lábos felett feltörjük és folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Végül kevés szárított oregánóval ízesítjük a levest. Tálaláskor limelét facsarunk bele és megszórjuk apróra vágott újhagymával. Egészségetekre!

One thought on “Expressz húsleves megfázásra

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.