Gránátalmás zablisztes muffin

Viszonylag ritkán szoktam muffint sütni, pedig mindig nagy sikere van. Különösen azért szeretem, mert könnyen szállítható, így napközben, vagy akár utazáshoz is tökéletes. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de ha utazunk, én mindig pakolok útravalót, így legalább tudjuk, hogy mit eszünk és nem a repülőtéri gyorsétkezdékből kell hirtelen választanunk valamit.
Szóval ez a muffin utazáshoz is tökéletes, persze akkor is elkészíthetitek, ha éppen nem utaztok sehova, nem fogjátok megbánni :)! Természetesen az alaptészta a végtelenségig variálható, nekem most gránátalma és csoki volt itthon, de olajos magokkal, bogyós gyümölcsökkel, fűszerekkel is feldobhatjátok.

Hozzávalók 16 db muffinhoz: 

4 tojás
100 g kókuszolaj (megolvasztva)
2 bögre zabliszt
1 bögre kókuszvirágcukor
200 g natúr, cukrozatlan almapüré
2 csomag sütőpor
100 g étcsokoládé
1/2 gránátalma magjai

Elkészítés: 

A tojásokat habosra keverjük a kókuszvirágcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és az almapürét. Folyamatos keverés mellett a sütőporral elkevert zablisztet is a masszához adagoljuk. A gránátalma magjait eltávolítjuk, a csokoládét apró darabokra vágjuk és a tésztához keverjük. A tésztát muffinsütőbe kanalazzuk és 180 fokon 20-22 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.