Azoknak, akik eddig csak étteremben mertek rozé kacsamellet rendelni

Otthonosan mozogsz a konyhában, de a húsok elkészítése nem tartozik a kedvenceid közé? Kacsamellet eddig csak étteremben ettél és ott nagyon ízlett, de egyedül még soha nem mertél nekiállni? Ebben az esetben azt javaslom, hogy hétvégére szerezz be egy szép nagy kacsamellet, kövesd a receptem és legyen ez a vasárnapi ebéd! Alig néhány hozzávalóból fél óra alatt különleges, elegáns ételt varázsolhatsz az asztalra, amelynek gyerekjáték az elkészítése, ha betartod a lenti lépéseket. A recept alatt fázisfotókat is mutatok, hogy biztosan sikerüljön!

Hozzávalók 2 személyre: 

1 nagyobb kacsamell
só, bors
4 db burgonya
1 ek. kacsazsír
100 g áfonya
1 ek eritrit / cukor

Elkészítés:

A kacsamellet az elkészítés előtt 1 órával kivesszük a hűtőszekrényből és szobahőmérsékleten pihentetjük. A bőrös oldalát a lenti képen látható módon beirdaljuk, ügyelve arra, hogy a húsba ne vágjunk bele. A kacsamell mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Felforrósítunk egy serpenyőt, amit a sütőbe is be lehet tenni és belehelyezzük a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé. Közepes lángon 4 percig sütjük, ezután megfordítjuk és a másik oldalát 2 percig sütjük. A kisült zsírt kiöntjük a serpenyőből, félretesszük. A serpenyőt betesszük a sütőbe és a kacsamellet 12 percig sütjük. A sütőből kivéve szeletelés előtt 10 percig pihentetjük a húst.
A burgonyát egészben, héjastól megfőzzük, majd félbevágjuk és 1 ek. kacsazsíron megpirítjuk. Az áfonyaöntethez az áfonyát leturmixoljuk, majd az eritrittel / cukorral sűrűre főzzük. A kacsamellet a burgonyával és az áfonyaöntettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.