Ebben a receptben nem spóroltam a hozzávalókkal (amúgy sem szoktam…), így egy igazán gazdag, téli muffin született, csokival, dióval, sárgarépával, egy kis mézeskalács fűszerrel megbolondítva. Múltkor nagy sikere volt a gránátalmás zablisztes muffinoknak, úgyhogy gondoltam, itt az ideje ismét elővenni a muffin tepsit, még ha most nem is utazunk sehova. Ha már szóba került a muffin tepsi, akkor ezt a képen látható fajtát mindenképpen ajánlom. A mélyedései szilikonból készültek, a váza viszont merev, így sokkal egyszerűbb és biztonságosabb használni. Jó sütögetést kívánok!
Hozzávalók 9 nagy muffinhoz:
100 g étcsokoládé
50 g kókuszolaj
2 tojás
100 g eritrit
150 g darált dió
1 cs. sütőpor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
2 sárgarépa lereszelve
Elkészítés:
Az étcsokoládét és a kókuszolajat vízgőz felett felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A tojást az eritrittel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott csokit. A darált dióhoz keverjük a sütőport és a mézeskalács fűszert, majd a csokis részhez keverjük. Végül hozzáforgatjuk a reszelt sárgarépát. A tésztát muffinformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.