Villámgyors francia csokoládéhab 2 hozzávalóból (mousse au chocolat)

Mit ne mondjak, a francia desszertek közül nem volt könnyű egyet kiválasztani az e havi ízutazásomhoz. A befutók között volt még a macaron és a créme brulée is, de végül győzött a csoki (meg az egyszerűség)! A recept számtalan változatban létezik, vannak vaj, tejszín, cukor hozzáadásával vagy éppen a tojássárgája elhagyásával készült változatok is. Én próbáltam egy viszonylag « light » verziót készíteni, már amennyire egy csokihab lehet light, úgyhogy a csokin és tojáson kívül mást nem használtam a recepthez. A  vaj hozzáadásával készült változatot egyébként  « csokimajonéz »-nek (mayonnaise au chocolat) hívják…

Ez a villámgyorsan elkészíthető, isteni csokihab méltó lezárása lehet a francia hagymalevesből és burgundi marharaguból álló hétvégi menünek, mondjuk én aznap délutánra a kanapén pihenés helyett más programot már nem nagyon szerveznék a helyetekben.

Remélem, tetszett Nektek a Föld körüli ízutazás első állomása, ne feledjétek, hamarosan Libanonnal folytatjuk! addig is kövessétek a blogot, mert folyamatosan jelentkezem egészséges, gyorsan elkészíthető hétköznapi fogásokkal!

Hozzávalók 4 személyre: 

200 g étcsokoládé (70%-osat használtam)
6 tojás

Elkészítés: 

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját lazán elkeverjük, majd a csokoládéhoz forgatjuk. Ezután a felvert tojásfehérje egyharmadát energikus mozdulatokkal, egy kézi habverő segítségével a csokikrémbe dolgozzuk, hogy fellazítsuk azt. A maradék tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, egy spatula segítségével a habhoz forgatjuk. A habot kis tálakba kanalazzuk és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Cukrozatlan kakaóporral megszórva vagy kevés tejszínhabbal tálaljuk.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.