Villámgyors francia csokoládéhab 2 hozzávalóból (mousse au chocolat)

Mit ne mondjak, a francia desszertek közül nem volt könnyű egyet kiválasztani az e havi ízutazásomhoz. A befutók között volt még a macaron és a créme brulée is, de végül győzött a csoki (meg az egyszerűség)! A recept számtalan változatban létezik, vannak vaj, tejszín, cukor hozzáadásával vagy éppen a tojássárgája elhagyásával készült változatok is. Én próbáltam egy viszonylag “light” verziót készíteni, már amennyire egy csokihab lehet light, úgyhogy a csokin és tojáson kívül mást nem használtam a recepthez. A  vaj hozzáadásával készült változatot egyébként  “csokimajonéz”-nek (mayonnaise au chocolat) hívják…

Ez a villámgyorsan elkészíthető, isteni csokihab méltó lezárása lehet a francia hagymalevesből és burgundi marharaguból álló hétvégi menünek, mondjuk én aznap délutánra a kanapén pihenés helyett más programot már nem nagyon szerveznék a helyetekben.

Remélem, tetszett Nektek a Föld körüli ízutazás első állomása, ne feledjétek, hamarosan Libanonnal folytatjuk! addig is kövessétek a blogot, mert folyamatosan jelentkezem egészséges, gyorsan elkészíthető hétköznapi fogásokkal!

Hozzávalók 4 személyre: 

200 g étcsokoládé (70%-osat használtam)
6 tojás

Elkészítés: 

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját lazán elkeverjük, majd a csokoládéhoz forgatjuk. Ezután a felvert tojásfehérje egyharmadát energikus mozdulatokkal, egy kézi habverő segítségével a csokikrémbe dolgozzuk, hogy fellazítsuk azt. A maradék tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, egy spatula segítségével a habhoz forgatjuk. A habot kis tálakba kanalazzuk és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Cukrozatlan kakaóporral megszórva vagy kevés tejszínhabbal tálaljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.